Trouwen in Utrecht

Als weddingplanner in Utrecht ken ik niet alleen de geheimen van deze oude stad, maar ook de mooiste trouwlocaties in en om Utrecht én de leukste en beste trouwleveranciers. Mijn doel van dit blog? Jullie laten zien waarom trouwen in Utrecht echt een feestje is!

Locaties voor trouwen in Utrecht

Tijdens mijn studententijd kwam ik niet veel verder dan de bekende kroegen als Het Pakhuis, De Filemon en De Beurs. Met hier en daar een uitstapje naar een feestje in de Winkel van Sinkel of een driegangenmenu voor vijftien euro bij ’t Gras van de Buren. Nu, zo’n acht jaar later, ben ik weer terug in Utrecht en bekijk ik de stad en omgeving met hele andere ogen. Zo ook de prachtige restaurants, kastelen, forten en andere locaties die perfect zijn voor jullie huwelijk! In de binnenstad van Utrecht heb je een ontzettend divers aanbod. Van het oude Stadskasteel Ouddaen in hartje centrum, vernieuwend hotel The Anthony in een voormalig klooster tot het karakteristieke, monumentale Muntgebouw. Maar ook trouwen in een oude Molen of een prachtige kerk behoren tot de mogelijkheden. Maar gaat jullie hart sneller kloppen van een kasteel, slot of landgoed? Kijk dan rondom Utrecht en vind eindeloze opties. Van Slot Zeist, Buitenplaats Amerongen en Kasteel de Haar tot stadsklooster Mariënhof, landgoed Remmerstein en de Oranjerie in Doorn. En dit lijstje gaat nog wel even door. Genoeg mogelijkheden dus om te trouwen in en rondom Utrecht!

Trouwen Utrecht Muntgebouw
Bruiloft Muntgebouw Utrecht

Utrecht als perfecte plek voor jullie weddingshoot

Voor vele bruidsparen een belangrijk onderdeel van de dag: de fotoshoot. Niet voor niets, want natuurlijk willen jullie de liefde vastleggen op deze mooiste dag van jullie leven! Het decor voor deze shoot is dan ook van groot belang, want dit moet perfect zijn. En laat Utrecht nou honderden zo niet duizenden prachtige decors bieden. Om te beginnen kunnen jullie natuurlijk gebruikmaken van de eindeloze grachten. Wandelend langs het water of misschien wel met een sloep een stukje varen? Waar jullie ook voor kiezen, het is een garantie voor een mooi plaatje. Toch meer van het groen? Kijk dan naar Park Lepelenburg of het Wilhelminapark en omgeving. Nog een ander, geheim pareltje in hartje Utrecht: Kloostertuin De Pandhof van de Dom. Een verborgen tuin die ingeklemd ligt tussen de Domkerk en het Academiegebouw. Maar wat nou als het de hele dag niet stopt met regenen en jullie willen toch dat buitengevoel creëren? Geen probleem, ga met de fotograaf richting de Oude Hortus (op het moment van schrijven vindt hier een verbouwing plaats). Een kas in het centrum van Utrecht! En vergeet ook niet alle leuke steegjes terwijl jullie van locatie A naar B lopen.

grachten utrecht
Grachten Utrecht
binnentuin utrecht fotoshoot
Kloostertuin de Pandhof

Trouwleveranciers in Utrecht

Natuurlijk reizen trouwleveranciers met liefde naar de plek die jullie hebben uitgekozen, maar soms is het ook leuk om eerst eens te kijken naar de aanbieders in de stad zelf! Als weddingplanner woonachtig in Utrecht ken ik een aantal hele leuke en natuurlijk goede leveranciers. Deze staan uiteraard ook mijn pagina met Lievelingsleveranciers. Zoek je een trouwjurk? Ga dan absoluut langs bij de leuke en lieve dames van Covers Bridal Couture. Met bruidsjurken van meer dan 20 verschillende designers vind je altijd een jurk die bij jou past. En zoeken jullie een bloemist die vol passie zorgt voor het uitkomen van jullie dromen op het gebied van bloemen op de bruiloft? Maak dan vandaag nog een afspraak met de lieve Suzet van De PlukTruck. Maar er is meer! Van unieke uitnodigingen of ander drukwerk bij de creatieve Eefje van Studio Spruijt, op maat gemaakte trouwringen van Maja Lava, de fantastische videograaf Merel Mollema of een heerlijke borrelplank voor je gasten van Culicaatje.

bloemen trouwen utrecht
Suzet van de PlukTruck – fotocredits Lotte van Uittert
borrelplank utrecht
Caroline van Culicaatje – fotocredits Lotte van Uittert

Hopelijk zijn jullie ervan overtuigd dat trouwen in Utrecht een absolute aanrader is. Toch niet? Bel of mail mij dan vooral eens en dan praat ik nog wel even door over alle mogelijkheden die deze prachtige stad te bieden heeft!

»«