Trouwen tijdens corona

Corona, we worden er gek van! In maart dit jaar kwamen de eerste maatregelen en werden bruidsparen gedwongen hun bruiloft te verplaatsen of plannen aan te passen. Bruidsparen die in het voorjaar zouden trouwen, wijzigden de datum naar einde zomer en kozen voor de eigen achtertuin in plaats van de horeca. Toen besloot de overheid: je mag nog maar zes personen ontvangen bij je thuis en werden de bruiloften weer verplaatst van tuin naar de horeca. En nu? Nu zijn er in sommige regio’s weer extra regels rondom het maximum aantal in personen in de horeca. Gasten moeten last minute worden afgebeld of de bruiloft moet wederom verplaatst worden….Bruidsparen zien hun dromen in duigen vallen en toekomstige bruidsparen stellen plannen uit of twijfelen wanneer te starten met de voorbereiding. Want niemand weet: wat brengt corona ons in de toekomst? Ook ik als weddingplanner heb helaas geen glazen bol, maar ik ben er wel van overtuigd dat juist in deze tijd een weddingplanner een redder in nood kan zijn voor jou als bruidspaar!

Een weddingplanner in tijden van corona

Of je nou net verloofd bent of je bruiloft al een paar keer hebt verplaatst, ik denk dat het voor iedereen in deze tijd waardevol is om een weddingplanner in te schakelen. Als weddingplanner sta ik er middenin! Aan de ene kant hoor en ervaar ik de verhalen van bruidsparen en aan de andere kant van mede weddingplanners en leveranciers. Dit zorgt ervoor dat ik direct op de hoogte ben van nieuwe ontwikkelingen, maar ook wat voor invloed dit heeft op de branche en hoe leveranciers hiermee omgaan. Nog niet overtuigd? Dan geef ik je hierbij graag nog een aantal extra argumenten waarom een weddingplanner tijdens de coronacrisis een goed idee is.

coronaproof ceremonie
Coronaproof ceremonie
diner coronaproof
Coronaproof diner

Plan B

Of misschien zelfs een Plan B én C? Een weddingplanner kan goed met jullie meedenken over de diverse scenario’s. Per scenario kan een plan bedacht worden; wat als? Ik als weddingplanner denk niet graag in beperkingen en ook in tijden van corona zie ik altijd, over een oplossing. Door mijn ervaring met andere bruiloften en kennis van de branche denk ik waarschijnlijk net wat meer buiten de kaders dan jullie. Natuurlijk is het niet leuk om af te wijken van Plan A, maar we gaan net zo lang door met Plan B tot dit bijna net zo perfect is als jullie originele idee.

Afspraken vastleggen

Trouwen tijdens corona betekent helaas extra tijd stoppen in het doorlezen van de kleine lettertjes. Als weddingplanner weet ik goed waar jullie op moeten letten wanneer het bijvoorbeeld gaat om last minute annuleringen, verplaatsingen of wijzigingen. Vinden jullie het zelf spannend om deze gesprekken te voeren met leveranciers? No worries! Ik neem dit graag uit handen en zorg dat alle afspraken zwart op wit wordne vastgelegd, zodat jullie precies weten waar je aan toe bent bij bijvoorbeeld een nieuwe noodverordening.

Alternatieve leveranciers

Kunnen jullie door corona helaas niet meer trouwen op de oorspronkelijke datum? En moet er een nieuw moment voor de bruiloft worden geprikt? Dan kan het zo zijn – juist ook door de vele andere verplaatsingen – dat een aantal van jullie gekozen leveranciers niet meer beschikbaar zijn. Verschrikkelijk balen, maar gelukkig heb ik een ontzettend groot netwerk en weet ik zeker dat ik binnen de kortste keren een lijstje kan aandragen met nieuwe, geschikte leveranciers.

Uitlaatklep

Kom maar op! Jullie mogen mij bellen/appen/mailen met al jullie frustraties. Je mag mij gebruiken als boksbal (niet letterlijk) en uitlaatklep. Ik snap jullie boosheid, verdriet en onzekerheid, maar zal er alles aan doen om dit weg te nemen en de positieve vibe weer met elkaar te pakken te krijgen. Want voor mij is het aller, allerbelangrijkste dat jullie droom bruiloft alsnog werkelijkheid wordt. We zullen samen zoeken naar oplossingen en zoeken net zo lang tot deze gevonden is! Beloofd.

Overtuigd? Dan hoop ik dat jullie contact met mij opnemen en spreek ik jullie snel.

Liefs, Anne

Credits fotografie: Oydin+Mei

»«