Gastblog: Dé trouwpakken trends voor 2021

Het trouwseizoen staat voor de deur en kan niet wachten om te beginnen. Ieder jaar kent zijn eigen trends, zo ook op het gebied van pakken. Wat gaan we zien in de wereld van trouwpakken? De tailors van Michael & Giso vertellen alles over dé trouwpakken trends voor 2021.

Kleuren maken het verschil

Zoals in de inleiding al werd gezegd, elk jaar brengt zijn eigen trends met zich mee. Dit geldt ook voor de kleuren van het trouwpak. Onderstaande kleuren gaan we dit jaar gegarandeerd veel terug zien.

Inspiratie uit de natuur

De kleuren die we dit jaar veel gaan zien zijn gebaseerd op het kleurenpallet van de natuur, zoals verschillende bruintinten, burnt orange en groen. 

Bij bruintinten kan je voor je trouwpak denken aan beige, nude of een warme bruintint. Een tip hierbij is om je goed te laten adviseren wat er bij jouw uiterlijke kenmerken past. Je wil natuurlijk niet dat het pak jou overneemt. Daarnaast zien we, tot grote vreugde van menig tailor en stylist, de trendkleur burnt orange naar voren komen. Deze kleur zit tussen bruin en oranje in, sluit naadloos aan bij de thema’s bohemian en vintage chic en kan je op onwijs veel verschillende manieren stylen. En dan groen, een trend die nog steeds goed doorzet. Je hoort tegenwoordig steeds vaker ‘’groen is het nieuwe blauw’’. Dat klopt ook wel; groen is steeds meer geaccepteerd in de zakelijke garderobe, het is feestelijk en kan zowel klassiek als casual gedragen worden. Een voordeel van groen is wel, dat jij je zeker onderscheidt als bruidegom. 

Pastels

In de zomer lopen de temperaturen op en bij warmere dagen horen lichtere kleuren. Deze kleuren weerkaatsen het zonlicht en zo heb jij het wat koeler op je bruiloft. Kleuren die we dit jaar zeker gaan zien zijn bijvoorbeeld pastelblauw, zachtgeel en oudroze. Ga jij trouwen op een zomerse dag? Overweeg dan om een keer voor wat anders te gaan!

Let wel op dat pasteltinten je moeten staan. Heb je een hele bleke huid en blond haar, dan adviseren we om voor een andere tint te gaan. Laat je hierover altijd adviseren door een professional. Zo weet je zeker dat jij een kleur kiest die enkel jouw sterke kanten accentueert.

All black

Een trend waar we vorig jaar al door verschillende stylisten op gewezen werden is all black. Dat wil zeggen dat heel je trouwpak in het zwart is, met eventueel een witte blouse. Waarschijnlijk denk je nu aan een smoking, maar dat is hoeft niet. Je kunt zowel voor je pak als het overhemd voor zwart kiezen. Zelfs de accessoires die je hierbij draagt kun je toon-op-toon kiezen. Het is niet voor niets een all black look. Dit klinkt misschien spannend, maar het is super stijlvol!

De fit

De fit van het trouwpak kan heel veel doen voor de uitstraling. Het maakt het wat klassieker of net wat nonchalanter. Daarom is het belangrijk om te kijken naar jullie thema. Daarnaast moet je kijken naar wat jou mooi staat, wat jij mooi vindt en wat lekker zit. 

Bij een klassieker thema wordt meestal gekozen het pak nauwsluitend te maken. Er komt iets meer taille in het jasje en de broek sluit mooi aan op je benen. Als je meer richting de klassieke vintage stijl gaat zie je meer losvallende pakken. Je pak gaat dan meer richting het gestylde oversized. Dit pak valt wat losser zonder zijn klassieke karakter te verliezen. 

Bij het kiezen van een fit wordt er goed naar je lichaamsbouw gekeken, zodat deze enkel jouw sterke kanten accentueert. 

Stoffen

Aankomend trouwseizoen kent meerdere stoffen trends. De volgende stoffen adviseren wij graag en zijn zeker de moeite waard om te overwegen voor je trouwpak.

Ademend

Ademende stoffen zijn in de zomer altijd geliefd. Dit trouwseizoen gaan we veel linnen zien. Het natuurlijke karakter van deze stof past helemaal bij de trends dit jaar. Het is een hele fijne stof voor de zomermaanden en kenmerkt zich door het ademende karakter. Dat is toch wat je wil op een warme trouwdag? 

Linnen staat ook bekend om de kreukgevoeligheid. Dit is gelijk ook de charme van deze natuurlijke stof, maar we weten dat dit niet door iedere heer wordt gewaardeerd. Bij Michael & Giso werken we daarom vaak met een blend van 20% linnen en de rest wordt aangevuld met een andere stof. Hierdoor heb je een linnenlook, een ademend pak en is het ook nog eens een heel stuk minder kreukgevoelig!

Wol

Het eerste wat je waarschijnlijk aan denkt bij het horen van een pak gemaakt uit wol is dat het super warm is, maar het tegendeel is waar. Natuurlijk kun je kiezen voor een dikke, warme wol soort zoals tweed of flanel. Er zijn echter ook stoffen waar wol in zit verwerkt, zonder dat dit het een winters karakter geeft. Hiervoor wordt een dunne wollen draad gebruikt, in een open weving. De weving zorgt ervoor dat de stof ademend is. Door ook nog voor een blend te kiezen met bijvoorbeeld linnen, heb jij een wollen trouwpak met een super zomers karakter. 

Foto: Oydin+Mei

Foto: Oydin+Mei

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een topic dat steeds vaker de aandacht krijgt. Gelukkig! Dit geldt ook in de modebranche. De stoffen bunche Tonik Wool van Dormeuil is hier een goed voorbeeld van. Door middel van de blockchain technologie kun je precies zien waar de stof vandaan komt. Zo zie je elke stap die er genomen is en kan je zien dat ze zich inzetten om zo duurzaam mogelijk te produceren. Dormeuil is een goed voorbeeld van een stoffenhuis dat ontzettend bezig is met innovatie en duurzaamheid.

Dit waren de meest opvallende trends voor aankomend trouwseizoen. We hopen je geïnspireerd te hebben op het vlak kleuren, fit en stof! Wil je meer weten over het samenstellen van je trouwpak, duurzaamheid of de laatste trends? Neem dan zeker even contact op met een van de tailors van Michael & Giso

»«