Vier locatietips voor jullie bruiloft in Amsterdam

De stad waar het allemaal gebeurt: Amsterdam. Niet alleen de hoofdstad van Nederland, maar nog zoveel meer. Amsterdam kent vele gezichten: drukke winkelstraten, moderne hoogbouw, karakteristieke grachtenpanden en diverse grote en kleine parken. Niet voor niets een hele populaire stad om elkaar het ja-woord te geven! Maar waar? Ga je voor industrieel en hip of liever klassiek en romantisch? Of toch een combinatie van beiden? Als weddingplanner in Amsterdam ken ik vele opties en ik deel hier vier van mijn favoriete locaties met jullie.

Ga op chique en kies voor The Dylan

binnentuin the dylan amsterdam
entree the dylan amsterdam

Prijsklasse: €€€
Aantal gasten:
0 – 80

In hartje centrum, op de Keizersgracht, vind je het indrukwekkende hotel The Dylan. Maar The Dylan is zoveel meer dan een luxe en intiem boutique hotel met sterrenrestaurant. Uiteraard een officiële trouwlocatie, maar met een wel heel bijzondere plek voor een ceremonie: de prachtige binnentuin. Arriveer in stijl per boot en leg aan bij de privé steiger van het hotel. Maak een geweldige entree door binnenkomst via de poort en trek je even terug in één van de heerlijke hotelkamers. Daarna volgt het hoogtepunt van de dag: de ceremonie in de binnentuin, wauw! Na de ceremonie staat jullie een heerlijk diner te wachten in de prachtige binnenzaal. Met een sterrenrestaurant in het hotel kan je er van op aan dat het diner en bijbehorende drank van hoogstaande kwaliteit is. Bij The Dylan dompel je je onder in luxe.

Trouwen op de meest natuurlijke plek van Amsterdam: De Hortus

hortus amsterdam diner locatie
hortus locatie amsterdam ceremonie

Prijsklasse: €€
Aantal gasten:
0 – 100

De Hortus Botanicus Amsterdam is één van de oudste botanische tuinen ter wereld. Met haar rijke historie is de Hortus een groene oase van rust midden in Amsterdam. Omgeven door meer dan 4.000 tropische planten is deze botanische tuin een unieke locatie om elkaar officieel het ja-woord te geven met aansluitend een receptie, diner of en bruiloftsfeest. Voor de ceremonie heeft de Hortus diverse mogelijkheden binnen en buiten, maar de Palmenkas biedt toch wel de mooiste entourage voor deze gelegenheid. Willen jullie gaan voor een groene bruiloft? Zoek niet verder, want bij Hortus is het groener dan groen!

Stap in een historische tram met al jullie gasten bij het Haarlemmermeerstation

ceremonie haarlemmermeerstation
voorkant pand haarlemmermeerstation

Prijsklasse: €€€
Aantal gasten:
0 – 250

Ook het Haarlemmermeerstation vind je in hartje Amsterdam. Daarom mag niet onbenoemd blijven dat je hier tot 03.00 uur in de ochtend door mag gaan met het ik-wil-nooit-meer-naar-huis bruiloftsfeest. Voor de echte feestbeesten dus zeker een goede optie! Maar naast een knallend feest biedt deze locatie meer: een oud treinstation als decor van je bruiloft met als hoogtepunt een ritje door de stad in een historische tram. De tram haalt jullie op van het terras waar de ceremonie zojuist heeft plaatsgevonden. Na een mooie rit met champagne en taart, worden jullie weer veilig afgezet op het terras dat is omgetoverd tot een prachtige diner setting. Buiten dineren, maar overdekt bij regen. Zo zit je altijd goed!

Een industriële bruiloft bij Pont 13

pont13 industrieel trouwen
pont13 trouwlocatie

Prijsklasse: €€
Aantal gasten:
0 – 150

Op bijna elke hoek in Amsterdam vind je er wel één: een industriële of robuuste locatie. Maar Pont 13 is net weer uniek in zijn soort! Een oude stoompont uit 1937 die gered is van de sloop en sinds 2010 een definitieve ligplaats heeft in de Westelijke Houthavens. Een prachtige plek met bijzonder uitzicht op de havenindustrie. Laat jullie gasten zich verzamelen op het grote terras en kom samen aan per boot vanaf het IJ. Een spetterende aankomst, waarna de koks direct voor jullie aan de slag gaan om het dagverse eten klaar te maken. Leuk detail: veel originele delen van de pont zijn verwerkt in het interieur.

Meer locaties in en rond Amsterdam

Natuurlijk zijn er nog veel meer favorieten in en rond Amsterdam. Zo ben ik vanaf minuut één al fan van Het Rijk van de Keizer (lekker onbezorgd), word ik telkens weer opnieuw verliefd op Huize Frankendael (prachtig!) en mag Westerliefde (blijft gaaf) ook niet ontbreken in dit lijstje. Meer tips nodig? Neem vooral contact op en ik denk graag met jullie mee.

»«