Gastblog: Welk type sluier past bij jou?

Een nieuwe lievelingsleverancier aan het woord. Eigenaresse Liesbeth van Keep Its Find Bridal vertelt jullie in dit blog alles over de diverse soorten sluiers. Welke sluier past bij jou?

Verschillende type sluiers gaan al jaren samen met de trouwjurken door het gangpad. Er is een periode geweest dat een sluier als te traditioneel werd beschouwd, en dat bruiden ze massaal aan de kant schoven. Doordat bridal designers sluiers zijn gaan ontwerpen met een moderne twist, unieke aspecten en bijzondere stoffen, zijn ze weer heel populair bij de bruiden, en bigger and bolder than ever!

Met de ontwikkeling en komst van deze moderne sluiers, zijn er tegenwoordig ook meer verschillende type, dus voor elke bruid een sluier. We are here to lay it all out for you.

Type sluiers en wanneer te dragen

Let’s start! We zullen bij de kortste sluiers beginnen.

Bird cage sluier

Een korte & flirty sluier die net over je ogen en op je hoofd valt. Deze sluier heeft zijn oorsprong uit 1940, maar is tegenwoordig in vele moderne versies te vinden. Zoals deze van AB Ellie.

Fotograaf: Laura Rae

Wanneer te dragen? Deze stijl past heel mooi bij minimalistische en elegante jurken, korte jurken en de meer vintage looking gowns.

Blusher sluier

Een blusher is de meest traditionele sluier. Deze sluier gaat over je hoofd heen en wordt door je verloofde aan het eind van het gangpad over je hoofd gedaan. AM Faulkner heeft een hele mooie moderne versie van deze sluier gemaakt. Gemaakt van super zacht zijden en gecombineerd met een chapel lengte aan de achterkant.

Fotograaf: The Saums

Wanneer te dragen? We houden ervan om deze traditionele sluier te combineren met een moderne jurk en een moderne ceremonie setting. Zo maak je een mooie balans tussen modern en traditioneel.

Fingertip sluier – 95 cm

Zoals de naam al doet vermoeden valt deze sluier tot aan je vingertoppen en op je heupen. Een echte moderne sluier. Je kan een fingertip sluier in een effen tule kopen of met een gedetailleerd randje.

Wanneer te dragen? Een fingertip sluier is een moderne versie van de sluier. Wil je een statement maken en net iets anders uitstralen dan anderen? Dan is dit zeker een mooie optie. Ook als je de mooie details en de sleep aan de achterkant van je jurk wilt laten zien, aangezien niet bedekt zijn bij deze lengte.

Chapel sluier – 220 cm

De chapel sluier valt op de grond en heeft een kleine sleep. Deze sluier komt in veel verschillende vormen en stoffen voor. Van effen, tot helemaal van kant, vol met parels of een gedetailleerde rand.

Wanneer te dragen? Een chapel sluier kan bij veel verschillende jurken gedragen worden. Dit is de perfecte keus als je graag een iets langere sluier wilt maar geen dramatisch lange. Als je een compleet kanten of beaded jurk hebt, adviseren wij om een effen tule sluier te nemen of een tule sluier met een gedetailleerde rand. Aan de andere kant, als je een effen jurk hebt en je graag een statement wilt maken met je sluier dan kun je all out gaan met een hele kanten sluier of volledig beaded.

Cathedral sluier – 300cm

De langste sluier is de cathedral sluier. Voor de meest royal look. Deze sluier gaat over de sleep van je jurk heen en is 300cm lang.

Wanneer te dragen? Als je van de royal look houdt en graag een mooie lange sluier wilt voor een big entrance.

Veelgestelde vragen over sluiers

  1. Waarom zijn sluiers vaak zo kostbaar? Sluiers worden gemaakt van tule of zijde. Alle beading, kant en embellishment worden met de hand op de tule of zijde gezet. Omdat tule en zijde erg fragiel zijn, gaat hier veel werk in zitten, vandaar de prijs van de sluiers.
  2. Kunnen sluiers in een op maat gemaakte lengte worden gemaakt? Ja, de meeste sluiers kunnen op maat besteld worden bij de designer.
  3. Kan ik de stof van mijn jurk aan een sluier toevoegen? Sommige designers maken naast trouwjurken ook sluiers, deze designers kunnen vaak de stof van je jurk op de sluier maken. Indien je een jurk van een designer hebt die geen sluiers maakt, kunnen we aan de designer vragen of ze de stof van je jurk opsturen en dan kan onze coupeuse een op maat gemaakte sluier voor je maken.
  4. Draag je een sluier de hele dag? De meeste bruiden dragen de sluier tot na de receptie en doen deze af bij het diner. Maar als je hem graag de hele dag wil dragen, zeker doen!
  5. Wat moet ik doen als mijn sluier gekreukt is? Om kreukels te voorkomen is het handig om de sluier op een hanger, uitgespreid op te hangen. Mochten er toch kreukels in komen is de beste manier om deze eruit te stomen met een handstomer (altijd eerst proberen op de laagste stand en van een afstandje). Heb je geen stomer dan kun je de sluier ook strijken. Wees wel heel voorzichtig. Leg er altijd een theedoek of handdoek tussen, zet het strijkijzer op de laagste stand en probeer het voorzichtig op een klein stukje.

Heb je meer vragen over sluiers, bruidsjurken, of wil je verschillende sluiers komen passen van o.a. AB Ellie en AM Faulkner, dan kan je een afspraak maken via de website van Keep Its Find Bridal.

»«