Wensvervuller bij Make a Weddingwish

Sinds vorige maand mag ik vol trots verkondigen dat ik onderdeel uitmaak van de Stichting Make a Weddingwish. Een stichting die als doel heeft het vervullen van de trouwwens van een aanstaand bruidspaar, waarvan een partner of gezinslid levensbedreigend ziek is. In de dit blog lees je meer over de stichting en mijn rol als wensvervuller.

Stichting Make a Weddingwish

De stichting is in 2017 opgericht door Antoinette Zunnebeld. Antoinette heeft na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in de zorg in 2016 de overstap gemaakt naar de trouwbranche. Sindsdien is ze trotse eigenaar van Wishes and Weddings Events. Een toonaangevende trouwbeurs in Nederland. Haar kennis van de zorgsector en de trouwbranche heeft ze uiteindelijk gebundeld en hieruit is Make a Weddingwish ontstaan. Want wat is er nou mooier om ernstig zieke mensen te helpen met het vervullen van hun laatste wens; trouwen?

Wensvervuller regio Flevoland & Utrecht

De stichting is actief in heel Nederland en elke regio heeft een eigen regio coördinator en wensvervullers. Toen Inge Meelker, regio coördinator Flevoland & Utrecht, een oproepje deed voor nieuwe wensvervullers in haar regio, heb ik direct gereageerd! In haar oproepje legde ze uit wat er van jou als wensvervuller wordt verwacht: aanvragen in de betreffende regio opvolgen samen met een andere wensvervuller aka weddingplanner. In “mijn” regio (Flevoland & Utrecht) zijn we op dit moment met acht wensvervullers en per aanvraag wordt gekeken wie kan en wil. Aangezien de situaties van de diverse bruidsparen soms best heftig en aangrijpend kunnen zijn, pak je een case altijd met z’n tweetjes op. De vrijheid om “nee” te zeggen is er ook, want het kan soms ook best dichtbij komen….

Ongeneeslijke kanker

Zo zijn er veel bruidsparen die een aanvraag indienen waarbij een van de twee ongeneeslijke kanker heeft. Een rot ziekte waar veel mensen helaas verdrietige ervaringen mee hebben, zo ook ik. Ruim twee jaar geleden is mijn eigen vader, na een lang ziektebed, overleden aan botkanker. Toen wij als gezin zijnde te horen kregen dat hij niet meer te genezen viel, hebben wij zijn laatste wens mogen vervullen: een safari in Tanzania. Dit heeft zo ontzettend veel voor hem, maar ook voor mijzelf betekend. Het vervullen van een ultieme wens, juist in zo’n zware periode is het mooiste en dankbaarste geschenk dat je iemand kan geven. Precies dit is ook de reden dat ik direct wist dat ik moest reageren op het oproepje van Inge. Want mijzelf als weddingplanner mogen inzetten voor een laatste wens…wauw!

Een wenshuwelijk aanvragen

Maar hoe werkt dit dan in de praktijk? Als bruidspaar dienen jullie “de wens” in via de website https://www.makeaweddingwish.nl/. Wanneer deze aan de voorwaarden voldoet dan wordt de wens voorgelegd aan het bestuur en na een akkoord vanuit hun wordt de aanvraag uitgezet in de regio waar het bruidspaar woonachtig is. Er wordt een eerste wensvervuller en ondersteunend wensvervuller gekoppeld aan het bruidspaar waarna een intake plaatsvindt. Deze intake is niet alleen een kennismaking, maar ook een gesprek waarbij de wensen van het bruidspaar aan bod komen. Na dit gesprek wordt de wens vervuld! De wensvervullers gaan aan de slag en zoeken in de database van Make a Weddingwish naar de benodigde trouwprofessionals. Die worden – in overleg met het bruidspaar – vastgelegd, waarna de datum wordt bepaald en het draaiboek gemaakt.

Wenshuwelijk wordt vervuld

Dan is de grote dag daar; het wenshuwelijk wordt vervuld! Bruiloften met een traan en een lach. Een lach, omdat de liefde wordt gevierd. Een traan vanwege de situatie waarin het bruidspaar zich bevindt. Maar juist daardoor is deze dag zo ontzettend waardevol voor deze bruidsparen; een herinnering die ze nooit meer zullen vergeten. Zie hier voor een overzicht van wenshuwelijken die tot nu toe zijn vervuld door de stichting. Prachtige bruiloften met ieder een eigen aanpak en verhaal. Ik hoop dat er snel een huwelijk op deze pagina komt te staan waarbij ik me als weddingplanner heb mogen inzetten!

»«