Bruiloft in Portugal

Spanje, Italië en Frankrijk zijn gewilde bestemmingen voor Nederlanders om te trouwen. Ook Portugal wint aan populariteit onder bruidsparen, maar de keuze is dan vaak snel gemaakt voor de Algarve. Heel begrijpelijk gezien de prachtige stranden, mooie baaitjes en brede keuze aan leveranciers voor je bruiloft. Maar ook eens gedacht aan een locatie rondom Lissabon? Nee? Dan overtuig ik je graag met de styled shoot die ik als weddingplanner samen met fotograaf Oydin+Mei heb georganiseerd. Droom weg bij het mooie verhaal van Alex en Isabella en de prachtige beelden van hun bruiloft in Portugal…

bruidspaar voor ceremonieboog

Een bruiloft in ongerept Portugal

Portugal. Het land van de port, pastel de nata en niet te vergeten de bekende Portugese tegeltjes. Bekend van de populaire zandstranden aan de Algarve, het authentieke Porto en de prachtige hoofdstad Lissabon. Vlieg op Lissabon, huur een auto en rijd eens iets verder naar het zuiden en kijk je ogen uit! De nog ongerepte natuur, zandstranden met weinig toerisme, vriendelijke locals en meer. Zo ook dit bizarre maanlandschap met kalkstenen rotsen en wit zand. Een prachtige locatie voor een onvergetelijke bruiloft.

bijzondere trouwlocatie portugal
locatie portugal bruiloft met bruidspaar

De bruiloft van Alex en Isabella

Een jong, enthousiast en energiek stel dat smoorverliefd is op elkaar. En niet alleen op elkaar, maar ook op Portugal en dan met name Lissabon en omgeving. Het aanzoek vond – niet geheel verrassend – plaats tijdens één van hun vele weekendjes weg in Portugal en direct werden de plannen gesmeed. Een duidelijke wens: een elopement wedding op een bijzonder plekje in de natuur in de buurt van Lissabon. Met z’n tweetjes, maar de dag erna een groot feest. De stationary werd besteld bij Love Letterpress, waarbij subtiel een tintje Portugees is toegevoegd: een tegeltjespatroon dat is verwerkt in de envelop. Maar vergeet ook de letterpress techniek niet te bewonderen.

Elopement wedding in Portugal

De grote dag was daar: een stralende, zonnige dag in april met een strakblauwe lucht. Dit was voorbestemd! Isabella moest al vroeg uit de veren voor het laten doen van haar haar en make-up door Chloe Davies, waarna Hanneke Peeters arriveerde met de op maat gemaakte jurk. Een uniek exemplaar perfect passend bij het figuur van Isabella. Het bruidsboeket werd overhandigd door bloemist Happy Day Eventos en de juwelen van Nadine Kieft in- en omgedaan en de trouwringen klaargelegd. Isabella was er klaar voor! Uiteraard trof ook Alex de nodige voorbereidingen en hees zich in een op maat gemaakt pak van L’atelier.

bruid in make up bruiloft portugal
bruidegom voor rots bruiloft portugal

De first look

Het bruidspaar is er klaar voor; de first look. Hét moment waarop Alex en Isabella elkaar voor het eerst in vol ornaat zullen zien. Alex heeft zich verscholen tussen de rotsen en staat met zijn rug gekeerd naar Isabella toe. De zenuwen slaan toe bij Isabella, want zou haar toekomstig echtgenoot de jurk wel mooi vinden? En haar haar? En de make-up? Nou Isabella, maak je niet druk, je bent een plaatje! Jij maakt het droomhuwelijk in Portugal compleet.

Het ja-woord

Na bewonderende woorden heen en weer is het bruidspaar er klaar voor. Op naar het moment waar het allemaal om draait; het ja-woord. Bloemist Happy Day Eventos heeft een prachtige bloemboog gemaakt waar het bruidspaar voor gaat staan. Na het uitspreken van emotionele geloften – waarbij Isabella het niet droog kan houden – wordt het ja-woord gegeven en de ringen uitgewisseld.

bruidspaar tussen rotsen portugal
geloften tijdens ceremonie portugal

bruid emotie ceremonie portugal
ringen geven ceremonie portugal

bruidspaar voor bloemenbood ceremonie portugal

bruidspaar kus ceremonie portugal

Intiem momentje samen

Wat is er fijner dan als kersvers echtpaar even een momentje met elkaar pakken? Even laten bezinken wat er zojuist is gebeurd, want nu is het echt: Alex en Isabella zijn man en vrouw! Twee intieme settings zijn voor het verliefde stel gecreëerd. Eerst even relaxed op een kleedje tussen het zand met de befaamde pastel de nata en een zoet drankje. Daarna tijd voor een diner voor twee.

picknick bruid en bruidegom portugal bruiloft

pastel de nata trouwen portugal

diner trouwen in portugal

Bruid in zon voor rots
kus bruidspaar portugal bruiloft

Switch naar de avondlook

Na het diner staat Alex een verassing te wachten. Isabella gooit het haar los, doet wat extra make-up op en tovert een prachtige bloemenkrans tevoorschijn. Wat een plaatje! Een mooi moment om foto’s te schieten van het net getrouwde stel.

Bruid met bloemenkrans portugal

bruidspaar in klif bruiloft portugal

avond bruid en bruidegom rookstokje
Styled Shoot Portugal - Op klif jurk
bruid en bruidegom op klif portugal
neonletters bruiloft in portugal

Het einde van de dag nadert. De zon gaat onder en het bruidspaar geniet nog even van de laatste momentjes samen op deze adembenemende plek in Portugal. Om nog altijd terug te kunnen gaan naar deze prachtige bruiloft hebben de bruid en bruidegom ervoor gekozen om naast foto’s ook een film te laten maken van deze dag. Zo kunnen ook anderen het ware sprookje meebeleven.

Videograaf: Sublime Films

Behind the scenes

weddingplanner ceremonie portugal
weddingplanner en styling portugal

Dit perfecte plaatje creëren is natuurlijk niet niks. Als weddingplanner heb ik alles gegeven om dit sprookje waar te maken. Samen met fotograaf Celie vloog ik een paar dagen eerder naar Portugal om de nodige voorbereidingen te treffen, en hoe! Om jullie een kleine indruk te geven van de organisatie van deze shoot, hebben we een vlog gemaakt. Kijk en geniet!

Meer van deze shoot zien? bekijk mijn portfolio of de publicatie bij Girls of Honour.

Fotografie: Odin+Mei

»«