Doen! Een winterbruiloft

Mei, juni en september zijn de meest populaire maanden om te trouwen. Waarom? Zonnige maanden waarin geen schoolvakanties zijn. Dus minder kans op regen, meer kans op mooi weer en weinig mensen op vakantie. Zo komt de droom van vele bruidsparen uit: een ceremonie buiten in het gras of op het strand met de zon op je bol. Klinkt fantastisch toch? Maar waarom ik dan alsnog een groot voorstander ben van een winterbruiloft, leg ik jullie hier verder uit.

Minder stress om het weer

De belangrijkste reden dat bruidsparen over het algemeen kiezen voor de zomermaanden is vanwege het weer. Je verwacht in mei, juni en september een zonnetje en geen regenbui. Maar wie kan dit garanderen? Niemand. Sterker nog; de laatste jaren kan het in juni juist veel regenen en in oktober stralend weer zijn. Toch wordt een bruiloft in de top maanden vaak ingericht op mooi weer. Ceremonie opstelling in het gras en lange, gedekte tafels op het terras. Mooi weer is dan ook een must. Zo’n veertien dagen van tevoren wordt een bruidspaar vaak bloednerveus. Ze downloaden dure weerapps om zo goed mogelijk de voorspelling in de gaten te houden. Elke minuut wordt de app ververst, maar de uitkomst zal hetzelfde blijven. Het weer valt niet te voorspellen, dus soms moet worden uitgeweken naar een alternatief scenario. Een scenario dat nooit zo mooi zal zijn als het oorspronkelijke plan, dus een teleurstelling. Om dit hele “gedoe” te voorkomen: kies voor een winterbruiloft! Een prachtige binnen locatie waar je hoe dan ook goed zit; weer of geen weer. Geen stress over regen, zon of wind, want jouw locatie is hoe dan ook perfect.

Een winterbruiloft? Yes!

In september zijn veel mensen bruiloft-moe. Ceremonie nummer vijf en feestje nummer tien. Weer een prachtige jurk, verrukkelijk eten en een leuke band, maar de sensatie is er wel een beetje vanaf. Dit zie ik veel om me heen. Vriendinnen moeten het zoveelste jurkje in thema aanschaffen en houden geen vrij weekend meer over. Maar een winterbruiloft in november of februari? Yes, we hebben er weer zin in!

Een knallend feest

Ken je dat beeld van die lege dansvloer? Het is een prachtige zomerdag, de band is gestart, maar binnen is het veel te warm om los te gaan. Rokers blijven net wat langer plakken buiten en ook de niet-rokers genieten stiekem van dat briesje. Het bruidspaar? Staat met een paar trouwe vrienden en familieleden op de dansvloer. Zwetend en wel, want stiekem is het veel te warm om uit je plaat te gaan. Tijdens een winterbruiloft heb je hier geen last van. De gasten blijven liever binnen, want buiten is het veel te koud. En om dat bloed een beetje te laten stromen, kan je beter bewegen dan stilstaan. Garantie dus voor een spetterend feest!

Bruiloft feest

Winterbruiloft = goedkoper

Een garantie kan ik je natuurlijk niet geven, maar vaak zie ik dat een winterbruiloft goedkoper is dan een zomerbruiloft. Reden hiervoor is de onderhandelingspositie die je in kan nemen als bruidspaar. Vraag jij op een zaterdag in juni om korting? Dan word je ronduit uitgelachen, want voor jou nog tien anderen. Bij een winterbruiloft ligt dit anders. Sterker nog: sommige locatie, zoals bijvoorbeeld Het Rijk van de Keizer en Residence Rhenen bieden uit zichzelf al speciale winterdeals. Ook andere leveranciers zijn eerder bereid iets van hun prijs te halen in de winter dan de zomermaanden.

Winterse styling

Vind je het leuk om bezig te zijn met de styling van jullie bruiloft? Dan kan je helemaal los gaan bij een winterbruiloft. Een winterthema kan dat magische tintje geven aan jullie droomdag. Denk aan veel hout, een haardvuur of grote vuurkorven langs de oprijlaan van jullie gekozen locatie. Veel kaarsen in de binnenruimtes en mooie, groene takken met flakkerende kaarsjes. Lekkere, dikke kleden en bontjes over de stoelen. En mag het een beetje over de top? Die nep sneeuw is zo besteld!

Een winterbruiloft vraagt om een winterse trouwjurk

Is je droom een strapless jurk? Tja, dan moet je misschien toch die zomerbruiloft overwegen. Maar ben jij net als ik groot fan van trouwjurken met lange mouwen? En van die fantastische bontjes die je over de jurk aan kan trekken? Yes, dit alles past perfect bij een winterse bruiloft! Maar denk ook eens aan de outfit van de bruidegom. Een ander stofje, andere kleur of zelfs een originele corsage met een winterse dennenappel erin verwerkt?

Winterbruiloft bruid en bruidegom
Winterbruiloft bruidegom

Nog niet overtuigd van een winterbruiloft? Twijfel niet en neem contact met mij op. Ik plan graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek met jullie in om te onderzoeken of een winterbruiloft aansluit op jullie wensen.

»«