Een bruiloft in Griekenland

Een droom die is uitgekomen! In samenwerking met Brigitte van Rijn van De Griekse Bruiloft aan ons de eer om de bruiloft van Lennaert en Sophie te organiseren in Griekenland. “Een kleine en intieme trouwceremonie in het buitenland in combinatie met een groot feest in Nederland.” Dat is hoe Lennaert en Sophie hun bruiloft voor zich zagen. Na het aanzoek van Lennaert op oudejaarsavond zijn ze direct aan de slag gegaan en kwamen tot de conclusie: nog komend jaar willen wij in het huwelijksbootje stappen!

Verloofd…en nu?

Al snel beseften Lennaert en Sophie dat bij de organisatie van zowel de bruiloft in Griekenland als een groot feest in Nederland nog heel wat komt kijken… “Een bruiloft in Griekenland, maar hoe bepaal je op welk eiland? Wat komt daar allemaal bij kijken? En wat moet je dan nog regelen in Nederland? Omdat we wilden dat alles goed geregeld zou worden en wij op onze trouwdag nergens zorgen over wilden hebben, besloten we op zoek te gaan naar een weddingplanner.” Zo kwamen zij bij mij, Vertrouwd met Anne, uit!

De bruiloft: een Grieks sprookje

Een vierdaagse reis naar Chania op het Griekse eiland Kreta was het resultaat van een maandenlange voorbereiding. Met een intiem gezelschap is het bruidspaar in oktober 2019 onder begeleiding van Brigitte en mij naar Griekenland gevlogen. Waar het de dag voor de bruiloft regende, was het de dag zelf prachtig weer! Alles leek te kloppen op de dag van de bruiloft: een stralende dag, een stralend bruidspaar en stralende gasten. Lekker eten en drinken maakte het plaatje compleet. Het lange weekend werd afgesloten met wederom twee zonnige dagen die het gezelschap heeft doorgebracht op het strand. Concluderend: een echt Grieks sprookje dat is uitgekomen voor Lennaert en Sophie!

bruiloft griekenland bruidspaar wijnhuis
bruiloft griekenland entree bruid

“Onze bruiloft is inmiddels achter de rug en we kijken terug op een super mooi huwelijksweekeind in Chania (Kreta) en een fantastisch feest in Utrecht. Zonder de hulp van Anne en Brigitte was het nooit zo soepel en zorgeloos verlopen. Anne en Brigitte hebben ons zoveel uit handen genomen, waardevolle ideeën aangedragen, alle contacten met zowel leveranciers als gasten onderhouden én zelfs gezorgd dat we op bepaalde aspecten juist geld bespaard hebben.”

– Lennaert & Sophie

De voorbereiding en organisatie

Brigitte werd, door haar kennis van de Griekse taal, verantwoordelijk voor het contact met de leveranciers ter plaatse en het afstemmen van de details. Aan mij de taak om de grote lijnen op te pakken. Zoals het zoeken en boeken van tickets, een hotel voor het bruidspaar en de gasten, maar ook de accommodatie voor de ceremonie. Daarnaast nam ik het contact met de gasten op mij om alles vlekkeloos te laten verlopen en was ik verantwoordelijk voor de algemene planning; wat moet wanneer gebeuren. Ook de organisatie van het feest voor 170 gasten in Nederland viel onder mijn takenpakket. Dus een drukke bedoeling!

bruiloft griekenland ringen
bruiloft griekenland bruidspaar lachen

“Anne heeft duidelijk veel ervaring in het organiseren van feesten en evenementen. Ze is creatief, proactief, enthousiast en een enorm goede planner. Dankzij de planning die ze voor ons had gemaakt, wisten we precies wat we wanneer moesten regelen en wie waar verantwoordelijk voor was. Ook onderhield ze het contact met al onze gasten (zowel met degenen die mee naar Kreta gingen als met de mensen die waren uitgenodigd voor het feest). Bovendien kan Anne fantastisch onderhandelen. Als we haar hulp niet hadden gehad, was onze bruiloft een stuk duurder uitgevallen. Omdat Anne op de avond van ons feest ook onze ceremoniemeester was, hebben wij een enorm zorgeloos feest kunnen hebben en ultiem kunnen genieten.”

– Lennaert & Sophie

De eerste stappen naar de droom-bruiloft in Griekenland

Na de locatie voor het feest in Nederland te hebben vastgelegd, volgden de eerste stappen voor Griekenland. Na een gesprek met het bruidspaar bleek; zij waren op zoek naar een leuke plek voor vier overnachtingen. Voor zowel het bruidspaar zelf als voor beide gezinnen met aanhang. In totaal veertien gasten. Een aantal goede vrienden en vriendinnen zouden aansluiten bij de ceremonie en het diner, dus deze locaties dienden in totaal twintig gasten te kunnen ontvangen.

Na een uitgebreide zoektocht vond ik twee perfecte locaties: het intieme Villa Georgia, met precies genoeg kamers voor alle gasten en het prachtige wijnhuis – met perfecte tuin – Dourakis Winery.

bruiloft griekenland ceremonie setting
bruiloft griekenland bruidspaar samen
bruiloft griekenland bruid en moeder
bruiloft griekenland shoot van bruidspaar

De grote dag op Kreta

Het bruidspaar heeft na vele overwegingen gekozen voor het eiland Kreta met het havenstadje Chania als uitgangspunt. Na de avond voor de bruiloft met alle gasten te zijn samengekomen voor een informeel diner, brak de grote dag aan: 19 oktober 2019, de bruiloft van Lennaert en Sophie.

De first look en het uitspreken van de geloften wilde het bruidspaar graag samen doen. Aan het einde van de ochtend vertrok daarom een busje met alle gasten alvast richting het wijnhuis, zodat het bruidspaar alle rust hiervoor had. Onder begeleiding van de fotograaf hebben zij elkaar voor het eerst mogen bewonderen en vertrokken ook zij richting het wijnhuis voor de ceremonie. Een liefdevolle ceremonie met daarna een heuse wijnproeverij inclusief Griekse hapjes en speeches.

bruiloft griekenland speech
bruiloft griekenland tradities

Na alle mooie woorden en goede wijnen mocht het gezelschap weer in de bus om te vertrekken richting het centrum van Chania. Een authentiek Grieks restaurant was de setting voor een heerlijk diner. Nog meer mooie woorden, een heerlijke bruidstaart en een verrukkelijk diner was het einde daar. Een grote lach bij zowel de bruid als bruidegom aan het einde van de avond maakte duidelijk dat het een geslaagd Grieks sprookje was voor het bruidspaar!

»«