Trouwen op Bonaire

Het eiland dat mijn hart al jaren geleden heeft gestolen. Al voordat Bonaire werd benoemd tot bijzondere gemeente van Nederland kwam ik hier regelmatig. Mijn ouders hebben hier een tijdje een appartement aan zee gehad in Kralendijk, de hoofdstad van Bonaire. Denk bij hoofdstad niet aan drukke winkelstraten en hoogbouw, want in Bonaire is het nergens écht druk. En dit is juist precies waarom ik zo van dit eiland houd! De rust, lieve mensen, kleurrijke huisjes en met een gemiddelde – en ook stabiele – temperatuur van 30 graden Celsius de perfecte vakantiebestemming. Maar ook weleens gedacht aan trouwen op Bonaire? Ik wel!

Het eiland

Bonaire is het kleinste van de ABC-eilanden en behoort tot de Caribische eilandengroep. Het is een duikersparadijs, maar nog zoveel meer dan dat. Van kleine, verlaten strandjes en de groene mangroves, tot de surfscholen en het national park vol met flamingo’s, leguanen en schildpadden. De prachtige natuur en het heerlijke klimaat in combinatie met de relaxte sfeer die er hangt maakt het voor mij tot een favoriet eiland!
Bonaire anders dan Curaçao of Aruba? Jazeker! Waar het op de andere eilanden soms zwart ziet van de toeristen, is Bonaire nog veel minder ontdekt. Minder toeristen en meer authenticiteit. Het hoogste gebouw op Bonaire is acht meter en geen enkel gebouw mag hoger zijn dan dat. Waar vind je dit nou nog op de wereld?

Trouwen op paradijselijk Bonaire

Het ja-woord geven op Bonaire jullie droom? Als weddingplanner help ik graag deze te verwezenlijken. Na jarenlang de mooiste plekjes te hebben bezocht weet ik precies waar jullie moeten zijn. Om te trouwen buiten Nederland vergt het vaak wel wat extra tijd qua organisatie als het aankomt op papierwerk. Zo ook op Bonaire. Geen zorgen, dit neem ik graag voor jullie uit handen! Dus wat houdt je nog tegen om je eens te verdiepen in zo’n bruiloft op Bonaire?

Vertrouwd met Anne als weddingplanner inzetten voor je bruiloft op Bonaire betekent écht genieten. Is Bonaire puur een hersenspinsel en willen jullie meer ideeën en informatie? Of kennen jullie het eiland al op je duimpje en gaat het jullie vooral om de praktische zaken? Hoe jullie er ook in staan, ik denk graag met jullie mee en pak de organisatie met veel liefde voor jullie op. De praktische en organisatorische taken neem ik jullie uit handen, maar de uiteindelijke beslissingen (wie, wat, waar) nemen jullie uiteraard zelf. Wel de pret, maar niet de lasten.

De ceremonie

Kies je voor trouwen op Bonaire, dan kies je waarschijnlijk voor een bruiloft met de voetjes in het zand. Palmbomen om je heen, wit zand, een klassieke ceremonie opstelling inclusief back-drop; dit alles kan Delfins Beach Resort je bieden als geen ander! De medewerkers van Delfins hebben veel ervaring als het aankomt op ceremonies en denken graag mee over de kleine details.

Trouwerij op Bonaire bij Delfins
Bruiloft bij Delfins op Bonaire

Zoeken jullie wat meer een Ibiza setting? Dan zit je bij Ocean Oasis aan het juiste adres. Ook strand, maar een tikkeltje hipper en minder klassiek.

Trouwen op Bonaire kan bij Ocecan Oasis
Bruiloft op Bonaire bij Ocean Oasis

Zoeken jullie het graag wat hogerop met een mooi uitzicht? Of zoeken jullie een plek waar het geloof wat meer in het middelpunt mag staan? Dan is trouwen op Seru Largu in Bonaire perfect. Dit uitkijkpunt bevindt zich op een heuvel met een hoogte van 123 meter. Dit belooft spectaculaire foto’s!

Trouwen op Bonaire - Seru Largu
Bruiloft op Bonaire bij Seru Largu

Diner en feest

Voor het diner na de ceremonie zijn er vele mogelijkheden op Bonaire, maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel Sebastian’s Restaurant. Hier diner je letterlijk op het water. Terwijl jullie van het eten zitten te smullen, zwemmen de visjes om je heen.

Sebastiens Restaurant op Bonaire

Heeft je voorkeur een meer informeel diner? Het trouwen op Bonaire afsluiten met bijvoorbeeld een lekkere barbecue? Kies dan voor Hang Out Beachbar Jibe City. Een échte strandtent met een prachtige uitkijk op Lac-Bay en de vele surfers die hier dagelijks de meest bizarre kunstjes uitvoeren. Ook voor het feest moet je zeker hier zijn! Stel je voor: de ondergaande zon terwijl jullie aan het genieten zijn van heerlijke eten. Daarna luidt de DJ de avond in, gaan de tafels aan de kant en start een spetterend feest waar gedanst wordt met de voetjes in het zand! Tot in de vroege uurtjes…

Trouwen op Bonaire kan bij Hang Out Beachbar Jibe City

Willen jullie meer weten over trouwen in het buitenland? Lees hier meer over trouwen in het buitenland.

»