Waarom een weddingplanner?

Als weddinplanner krijg ik natuurlijk vaak de vraag: waarom zouden wij moeten gaan voor een weddingplanner? We kunnen toch prima zelf onze bruiloft organiseren? Wat is het voordeel dan precies? In dit blog hoop ik jullie te overtuigen van het feit waarom een weddingplanner toch zeker het overwegen waard is!

weddingplanner

De ervaring van een weddingplanner

Kies je voor een weddingplanner dan hoef je niet opnieuw het wiel uit te vinden. Weddingplanners hebben al tientallen bruiloften georganiseerd en weten hierdoor van de hoed en de rand. Van praktische zaken zoals trouwen voor de wet of juist ceremonieel, tot creatieve ideeën vanuit alle vorige, geziene bruiloften en trends die ze bijhouden. Daarnaast weet een weddingplanner vanuit zijn/haar ervaring ook precies wanneer er moet worden gestart met welk aspect v.d. organisatie en planning. Zo werk ik bijvoorbeeld altijd met een standaard planning die begint bij 12+ maanden en doorloopt tot de week na de bruiloft. Deze passen we uiteraard per bruiloft aan en ditzelfde geldt voor het opmaken van een reëel kostenplaatje. Vaak hebben bruidsparen geen idee aan wat voor kosten ze moeten denken per kostenpost, maar wij planners wel! Hebben jullie een strak budget? Een weddingplanner zorgt voor een betere inschatting vooraf en neemt ook het bewaken van dit budget op zich. En tja… je betaalt misschien wel voor deze ervaring, maar hier krijg je dan ook zeker wat voor terug!

Het netwerk van een weddingplanner

Al deze ervaring zorgt natuurlijk ook voor een groot netwerk. Een netwerk vol met geschikte leveranciers voor jullie bruiloft. Denk aan een bloemist, fotograaf, cateraar of DJ. Vaak krijg ik te horen dat bruidsparen door de bomen het bos niet meer zien en juist dan schieten wij te hulp! Neem als voorbeeld de fotograaf. Als weddingplanner vraag ik altijd het bruidspaar hun voorkeursstijl te beschrijven en een budget aan te geven. Denk bijvoorbeeld aan hele kleurrijke foto’s of juist wat meer moody. Wil het bruidspaar een verhalende fotograaf of juist iemand die goed is in geposeerde settings vastleggen? De voorpret mist dus niet! Want Pinterest erbij pakken en kijken wat jullie bevalt is nog steeds een belangrijk onderdeel. Met al deze input ga ik als weddingplanner binnen mijn netwerk op zoek naar een x aantal passende fotografen en stel deze voor aan het bruidspaar. Zo weten zij zeker dat de fotograaf naar wens is en uiteraard ook goed werk levert (want heb ik slechte ervaringen met iemand, dan draag ik deze ook niet aan). Nog een voordeel van dit netwerk zijn leuke kortingsafspraken die weddingplanners soms hebben met diverse leveranciers. Denk aan een korting op een photobooth of een trouwpak of een gratis accessoire bij je trouwjurk!

Portfolio Bruiloft D&M - Voorbereiding Haar

No stress!

Tja, misschien wel de belangrijkste reden voor het nemen van een weddingplanner. Niet voor niets wordt een bruiloft vaak vergeleken met een groot evenement. Voor een evenement vindt men het vaak heel normaal om een bureau in te huren, maar waarom voor je bruiloft niet? Ook dit kost veel tijd en energie en dit in combinatie met de vaak drukke levens van toekomstige bruidsparen (lees: werk, kinderen, huishouden, huisdieren) kan een goede reden zijn om hulp in te schakelen. Hulp die jullie van A tot Z door de planning heen begeleidt en waarmee jullie zeker zijn van het feit dat er niets over het hoofd wordt gezien. Dit zorgt vaak voor een vermindering van de stress bij bruidsparen en voor meer plezier in het voortraject. Want hoe fijn is het als jullie lekker de taarten mogen proeven, locaties kunnen bezoeken en perfecte plaatjes kunnen pinnen zonder dat jullie over de praktische details in gesprek moeten gaan? Juist, heel fijn!

Ook je gasten genieten

Steeds vaker krijg ik als reden vanuit bruidsparen te horen dat ze een professioneel ceremoniemeester op de dag zelf in de hand nemen. De reden? Ze willen niet dan hun beste vriend/vriendin of zus/broer op de dag zelf moet rennen en vliegen en daardoor niet kan genieten van de bruiloft. Hier heb ik eigenlijk niks meer aan toe te voegen, want hoe fijn is het voor zowel het bruidspaar als de gasten dat een weddingplanner met veel ervaring de dag zelf vlekkeloos begeleidt, het aanspreekpunt is voor gasten en leveranciers en problemen ongezien oplost. Tja, best fijn toch?

Ik hoop dat jullie met bovenstaande argumenten zijn overtuigd van een weddingplanner! Ja? En zoek je er nog één? Dan kom ik dolgraag met jullie in contact.

»«